Parkanon setlementti

Parkanon Setlementti on perustettu vuonna 1999. Jäseniä yhdistyksessä on noin 130. Toimintaperiaatteena on edistää ihmisten välistä kohtaamista, omien mahdollisuuksien löytämistä ja luoda vapaaehtoistoiminnan avulla toimintamuotoja, joissa työskennellään paremman tulevaisuuden puolesta. Parkanon Setlementti on Suomen Setlementtiliiton jäsen.

Lue lisää Setlementtiliitosta: www.setlementti.fi


Aikaa yhdessäololle


Parkanon setlementti paikallistoimijana

Parkanon Setlementti tukee paikkakunnan asukkaiden hyvinvointia tarjoamalla heille kanavan välittää lähimmäisestä ja ojentaa auttavan käden. Setlementtikeskus Parkanopirttiä ylläpitämällä luodaan mahdollisuuksia vapaaehtois- ja vertaistoimintaan sekä yhdessä olemiseen ja tekemiseen. Parkanon Setlementti kehittää jatkuvasti toimintaansa vastaamaan paikallisiin tarpeisiin luoden uudistuvia toimintamalleja kansalaisvaikuttamisen vahvistamiseksi.

Sosiaalinen vastuu, yhteisöllisyys ja paikallisuus ovat toimintamme peruslähtökohtia ja vapaaehtoisuus sen tärkeä voimavara. Arjen toiminnassa vertaistoiminnan ei tarvitse olla mitään suurta ja ihmeellistä ollakseen tärkeää. Pieni ja kauniskin voi olla maailman tärkein asia juuri sille ikääntyneelle ihmiselle, joka tarvitsee vertaista vierelleen!


Vapaaehtoistoiminnan keskus

Setlementtikeskus Parkanopirtti toimii vapaaehtoistoiminnan keskuksena, jonka kautta välitetään, koulutetaan ja perehdytetään vapaaehtoisia tukemaan ikäihmisten osallisuutta ja edistämään heidän hyvinvointiaan. Parkanopirtissä järjestetään monimuotoista ikääntyneiden vertaistoimintaa.

Kaiken kansan kohtaamispaikka

Setlementtikeskus Parkanopirtin toiminta tarjoaa parkanolaisille mahdollisuuden tavata toisiaan, käydä juttelemassa sekä osallistua vapaaehtois- ja vertaistoimintaan. Esimerkkeinä ovat käsityö- ja miesten ryhmä sekä luku- ja keskusteluryhmä.


Vapaaehtoisena voit toimia
  • ulkoiluseurana, asiointiapuna 
  • saattajana esimerkiksi lääkäriin, kirkkoon, teatteriin tai torille
  • luotettavana juttukaverina, lukijana
  • avustajana retkillä, leireillä tai erilaisissa tapahtumissa
  • setlementtitoiminnan tunnetuksi tekijänä
  • vertaistoimijana niin pari- kuin ryhmätoiminnassa